
Dieta post cirurgia de l’obesitat
La dieta després de la cirurgia de reducció d’estómac està enfocada a garantir la pèrdua de pes, mantenint una aportació de nutrients alt i amb unes textures i volums que es tolerin bé.
Tenint en compte aquests 3 objectius es dissenyen les pautes de dieta que són una forma de començar a menjar des de zero, com si es comencés a menjar de nou per primera vegada a la vida.
És molt bon exemple prendre-ho així i és que en realitat aquest és el moment de replantejar tota la manera de menjar que s’ha seguit fins ara i que ha portat a l’obesitat.
Els dies després de la cirurgia es comença a prendre aliments líquids, després purés, després àpats amb textures toves i al final es van incorporant els altres aliments. La progressió total de la dieta acostuma a durar uns 3 mesos en els quals cada 2-3 setmanes es canvia la dieta per augmentar el consistència. Alguns aliments com les carns més fibroses o els aliments més secs, poden costar més de digerir durant més temps.
A llarg termini, quan ja s’ha perdut l’excés de pes, es pot menjar qualsevol tipus de plat com es menjaria en una dieta de manteniment, respectant els 5 àpats al dia, que cada menjar contingui aliments nutritius i que es mantinguin les quantitats aconsellades.