• Inici
  • Inici
  • Clínica ServiDigest
  • Unitat d’Endocrinologia i Nutrició
  • Localització i Contacte
  • Contacte
facebook
twitter
youtube
email
Dèficit de Vitamina B12
Osteoporosi
Síndrome metabòlica
Alimentació en Malaltia inflamatòria intestinal
Com actua la melatonina en l’organisme?
Ashwagandha o Withania somnifera
Alimentació i cicle menstrual
És cert que l’obesitat augmenta el risc de patir infertilitat?
Influència de l’alimentació en l’hipotiroïdisme i hipertiroïdisme
Què és la Civada?
Receptes fàcils per a cuinar amb verdures
Recomanacions dietètiques per a Diverticulosis i Diverticulitis
Què aporten les espècies a la meva dieta?
Cuidar el sistema immune
Mètode del plat saludable
Els millors greixos per a cuinar i per què no has de témer a l’oli de coco
Compra saludable
Fruits vermells
Intolerància a la histamina i dèficit de l’enzim DAO
Dietes vegetarianes i veganes: tendència o salut?
  • Inici
  • Nutrició
  • Receptes
  • Recomanacions
  • Tractaments d’Obesitat
  • Contacte
  • caCatalà
    • esCastellano

Les maduixes

nutricio
0
Fresas-color-alimentos

Al febrer-març arriben les primeres maduixes i amb elles ampliem el color dels  plats d’aquesta temporada. El color en l’alimentació és un aspecte important, tant en l’aliment en si, com en els plats, tasses o recipients en els quals se serveix.

D’una banda els colors ens atreuen o ens generen rebuig, ens estimulen més o menys la gana o poden fer que un menjar ressalti en el plat i ens cridi l’atenció provar-ho. Els colors vermells i ataronjats és conegut que inciten més a menjar, en comparació dels colors blancs i torrats. Tenir això en compte farà que, segons ens interessi potenciar un plat o bé ens vulguem moderar en la quantitat de menjar, triarem un o un altre color. Per exemple les dietes de fàcil digestió a base d’arròs, sèmoles, compotes, iogurts… en les quals els colors són molt neutres, son molt més inapetents que si se’ls dóna un toc de color, afegint una mica de pebre vermell dolç per sobre d’un puré o una culleradeta de melmelada de maduixes en el iogurt o unes rodanxes de pastanaga en el plat d’arròs.

D’altra banda, els colors en els aliments ens informen del tipus de vitamines i antioxidants que aporten: betacarotens, clorofil·la, licopè… Per exemple, els vegetals de color groc i taronja com la carabassa, la pastanaga o els albercocs es caracteritzen per tenir més presència de betacarotens; els vegetals verds com els espinacs, bledes o els crèixens, contenen més clorofil·la i els vermells com el tomàquet, la síndria o les maduixes contenen més licopè.

Es recomana que en la dieta s’incloguin aliments de tots els colors, així és molt més probable que s’obtinguin els nutrients necessaris. Preparant plats que continguin diversos vegetals, com els woks de verdures, les amanides o el pisto és fàcil aconseguir bones combinacions d’antioxidants.

Per exemple:

–         Amanida de canonges, brots d’alfals germinats i blat de moro.

–         Wok d’albergínia, xampinyons i carbassó.

–         Porro, carabassa i ceba al vapor amb oli de romaní.

–         Escalivada amb pebrot, albergínia i ceba.

–         Tempura de poma, carbassó, ceba i pastanaga.

Aquestes combinacions resulten molt interessants a nivell nutritiu i enriqueixen la dieta en substàncies altament necessàries per al bon funcionament de l’organisme.

Tornant a les maduixes, i tenint en compte el que s’ha dit anteriorment, podran formar part d’una amanida, o bé es pot preparar un coulis de maduixes per acompanyar a una carn de segon plat, o ser la base d’unes postres.

Finalment, recordar que les maduixes són unes de les fruites més riques en Vitamina C, juntament amb les taronges, els kiwis o la pinya. Prendre-les en àpats en els que s’inclouen aliments rics en ferro afavorirà que s’absorbeixi molt millor el ferro. Aquesta recomanació la tenim en compte sobretot en persones amb anèmia o per qui té unes necessitats més elevades en ferro, com poden ser els esportistes, persones en tractament amb quimioteràpia, o les dones embarassades.

¿Te ha gustado este artículo? También te pueden interesar...

  • Càncer de pròstata i alimentacióCàncer de pròstata i alimentació
  • Intolerància a la histamina i dèficit de l’enzim DAOIntolerància a la histamina i dèficit de l’enzim DAO
  • Emocions i obesitatEmocions i obesitat

Deixa'ns el teu comentari Cancel·la les respostes

*
*

Segueix-nos a Facebook

Facebook

Vine a Clínica ServiDigest

Si vols una visita amb el nostre equip d'Endocrinologia i Nutrició truca'ns al 93 415 34 64 o reserva la teva cita online.

Tens mútua de salut? Aquí pots consultar si col·laborem amb ella.

Si no disposes d'assegurança, o vols una visita com a privat, pots comprar online:
  • Visita amb especialista en nutrició i dietètica  per 60€.
  • Visita amb especialista en endocrinologia per 90€.

Contacta amb nosaltres

Clínica ServiDigest

A nutricio.es parlem de…

5 al dia alimentació ansietat antioxidants aprimar beneficis cereals colesterol colesterol consells Dieta dieta mediterrània Dieta Sana Dieta Sana dieta sense gluten divertículos DMO Edulcorants exercici fermentació fermentats Fibra insoluble Fibra soluble gluten hiperglucèmia imc nutricio obesitat oli d'oliva planificar menú probiòtics proteïnes receptes receptes fàcils receptes verdures sal salud salut selenio sobrepès triglicèrids verdura verdura Vitamina D vitamines

Últims articles de nutricio.es

  • Osteoporosi
  • Síndrome metabòlica
  • Alimentació en Malaltia inflamatòria intestinal
  • Com actua la melatonina en l’organisme?
  • Dèficit de Vitamina B12

¿Coneixes la Hidroteràpia de Còlon?

banner

Visita les instal·lacions de ServiDigest

banner

Últims articles

  • Osteoporosi
  • Síndrome metabòlica
  • Alimentació en Malaltia inflamatòria intestinal
  • Com actua la melatonina en l’organisme?
  • Dèficit de Vitamina B12

ServiDigest

  • Aparato digestivo
  • Balón intragástrico
  • Coloproctología
  • Endocrinología
  • Endoscopia digestiva
  • Hidroterapia de colon
  • Pruebas funcionales digestivas
  • Català
    • Castellano
nutricio.es - Avís legal - Política de privacitat - Política de cookies
Aquesta web pertany a Clínica ServiDigest. Desenvolupada per Gesmerval
Gestionar el consentimiento de las cookies
Utilitzem cookies pròpies i de tercers amb finalitats analítiques i per mostrar publicitat personalitzada basada en un perfil elaborat a partir dels seus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades). Per a més informació, consulteu la nostra Política de cookies. Podeu acceptar, rebutjar o configurar les cookies prement alguns dels botons següents
Funcional Sempre actiu
L'emmagatzematge o l'accés tècnic és estrictament necessari per al propòsit legítim de permetre l'ús d'un servei específic sol·licitat explícitament per l'abonat o usuari, o amb l'únic propòsit de dur a terme la transmissió d'una comunicació a través d'una xarxa de comunicacions electròniques.
Preferències
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Estadístiques
L'emmagatzematge o accés tècnic que és utilitzat exclusivament amb finalitats estadístiques. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
L'emmagatzematge o accés tècnic és necessari per crear perfils d'usuari per enviar publicitat, o per rastrejar l'usuari en una web o en diverses webs amb finalitats de màrqueting similars.
Manage options Manage services Manage vendors Read more about these purposes
Configurar preferències
{title} {title} {title}