Amb l’arribada de l’estiu, el consum de granissats i gelats creix exponencialment. Les opcions comercials que tenim disponibles en el mercat tenen alt contingut en sucres, greixos i additius. Per aquest motiu, us presentem diverses opcions saludables per fer a casa.
Granissats saludables
Opcions de granissats: llimona, síndria, meló, kiwi, pinya, fruits vermells, gerds, etc.
Preparació de granissats
- Pelar si precisa i tallar la fruita seleccionada en trossos petits
- Congelar la fruita
- Triturar-la amb cops forts o bé amb la picadora de gel si té la opció
- Afegir una mica d’aigua, suc de llimona o infusions i seguir triturant
- Servir i afegir la canyeta
Si no es fan de fruita, es poden fer de cafè, beguda vegetal amb canyella o cacau pur en pols, te verd amb menta, etc.
- Preparar la barreja
- Congelar-la
- Afegir una mica d’aigua, suc de llimona, infusions o part de la barreja
- Servir i afegir la canyeta
Gelats saludables
Gelat de gel de fruites variades
Opcions de gelats de fuites: síndria, mango, plàtan i fruits vermells, maduixa i kiwi, meló amb menta, poma amb canyella…
Preparació de gelats
- Pelar si precisa i tallar la fruita seleccionada en trossos mitjans.
- Triturar la fruita (es poden deixar petits trossos per trobar-los després)
- Abocar la barreja al motlle per gelats i introduir al congelador unes hores
- Treure del congelador, desmotllar i a menjar!
També es poden fer de cafè amb llet, beguda vegetal amb canyella o cacau pur en pols, te verd amb menta, entre d’altres.
Gelats de crema variats
A l’opció anterior també se li pot afegir llet semidescremada, iogurt natural, formatge fresc batut o beguda vegetal, iogurt vegetal i fruits secs. D’aquesta manera obtindrem un gelat més cremós.
Per exemple: Gelat de iogurt amb maduixa, iogurt amb mango, plàtan amb iogurt natural i festucs, xocolata (plàtan, llet o beguda vegetal, xocolata negra > 70% i cacau pur en pols desgreixat sense sucres afegits )…
Preparació de gelats cremosos
- Pelar si precisa i tallar la fruita seleccionada en trossos mitjans.
- Triturar la fruita (es poden deixar petits trossos per trobar-los després) amb el iogurt i la resta d’ingredients
- Abocar la barreja al motlle per gelats i introduir al congelador unes hores
- Treure del congelador, desmotllar i a menjar!
A l’equip d’endocrinologia i nutrició ens encantarà conèixer la teva versió.
Laura Torres Mota
Nutricionista de Clínica ServiDigest