• Inici
  • Inici
  • Clínica ServiDigest
  • Unitat d’Endocrinologia i Nutrició
  • Localització i Contacte
  • Contacte
facebook
twitter
youtube
email
Dèficit de Vitamina B12
Osteoporosi
Síndrome metabòlica
Alimentació en Malaltia inflamatòria intestinal
Com actua la melatonina en l’organisme?
Ashwagandha o Withania somnifera
Alimentació i cicle menstrual
És cert que l’obesitat augmenta el risc de patir infertilitat?
Influència de l’alimentació en l’hipotiroïdisme i hipertiroïdisme
Què és la Civada?
Receptes fàcils per a cuinar amb verdures
Recomanacions dietètiques per a Diverticulosis i Diverticulitis
Què aporten les espècies a la meva dieta?
Cuidar el sistema immune
Mètode del plat saludable
Els millors greixos per a cuinar i per què no has de témer a l’oli de coco
Compra saludable
Fruits vermells
Intolerància a la histamina i dèficit de l’enzim DAO
Dietes vegetarianes i veganes: tendència o salut?
  • Inici
  • Nutrició
  • Receptes
  • Recomanacions
  • Tractaments d’Obesitat
  • Contacte
  • caCatalà
    • esCastellano

Realment prenem massa sal?

nutricio
0
Dieta Sana, sal

Prenem massa sal? La resposta és sí, i molta més de la que ens imaginem.

Veurem pas a pas per què diem que prenem massa sal, on està la sal en la dieta i com podem reduir-la de manera significativa de l’alimentació.

Segons dades de “la Societat Espanyola de Cardiologia” i “la Fundació Espanyola del Cor” a Espanya es consumeixen prop de 10 grams/dia de sal per persona. Això supera el doble del que es recomana.

La sal en la dieta està principalment en els aliments processats o precuinats, sent el pa i els embotits els aliments que ens aporten més sal. Destaquen també els snacks salats, patates, formatge, pizza, sopes preparades, menjar ràpid i salses envasades.

Exemples d’aliments i el seu contingut en grams de sal per ració

  • Sopes deshidratades (250 ml): 2,55 g.
  • Pernil serrà (60 grams): 2,61 g.
  • Anxoves en oli vegetal (30 grams): 3,99 g.
  • Formatge camembert (40 grams): 1,41 g.
  • Tomàquet fregit envasat (75 grams): 0,87 g.
  • Pa de motlle (52 grams): 0,5 g.
  • Pizza (80 grams = 1 porció): 1,06 g.

Per què és tan nociu l’excés de sal?

El consum excessiu de sal ens predisposa a patir hipertensió arterial, que és un dels factors de risc cardiovascular.

S’indica dieta hiposòdica en pacients amb hipertensió arterial, insuficiència renal i insuficiència cardíaca.

També és recomanable en la fase pre-menstrual en algunes pacients amb edemes.

Sabent això, resulta molt pràctica una eina creada pel Ministeri de Salut per a quantificar la sal de la dieta. Aquesta web permet anar introduint els aliments consumits i de manera gràfica va omplint una cullerada de sal per a calcular el consum diari. A més de ser una eina interactiva, visual i fàcil de manejar, les dades són fiables i ofereix trucs per a reduir la sal dels menjars.

I vosaltres, penseu que prenem massa sal? Si us ha interessat aquest article i voleu reduir el seu consum, recomanem llegir aquests consells per a reduir la sal de la nostra dieta.

 

¿Te ha gustado este artículo? También te pueden interesar...

  • Tomamos demasiada sal¿Realmente tomamos demasiada sal?
  • Consells per a reduir la sal de la dietaConsells per a reduir la sal de la dieta
Sobre l'autor

Deixa'ns el teu comentari Cancel·la les respostes

*
*

Segueix-nos a Facebook

Facebook

Vine a Clínica ServiDigest

Si vols una visita amb el nostre equip d'Endocrinologia i Nutrició truca'ns al 93 415 34 64 o reserva la teva cita online.

Tens mútua de salut? Aquí pots consultar si col·laborem amb ella.

Si no disposes d'assegurança, o vols una visita com a privat, pots comprar online:
  • Visita amb especialista en nutrició i dietètica  per 60€.
  • Visita amb especialista en endocrinologia per 90€.

Contacta amb nosaltres

Clínica ServiDigest

A nutricio.es parlem de…

5 al dia alimentació ansietat antioxidants aprimar beneficis cereals colesterol colesterol consells Dieta dieta mediterrània Dieta Sana Dieta Sana dieta sense gluten divertículos DMO Edulcorants exercici fermentació fermentats Fibra insoluble Fibra soluble gluten hiperglucèmia imc nutricio obesitat oli d'oliva planificar menú probiòtics proteïnes receptes receptes fàcils receptes verdures sal salud salut selenio sobrepès triglicèrids verdura verdura Vitamina D vitamines

Últims articles de nutricio.es

  • Osteoporosi
  • Síndrome metabòlica
  • Alimentació en Malaltia inflamatòria intestinal
  • Com actua la melatonina en l’organisme?
  • Dèficit de Vitamina B12

¿Coneixes la Hidroteràpia de Còlon?

banner

Visita les instal·lacions de ServiDigest

banner

Últims articles

  • Osteoporosi
  • Síndrome metabòlica
  • Alimentació en Malaltia inflamatòria intestinal
  • Com actua la melatonina en l’organisme?
  • Dèficit de Vitamina B12

ServiDigest

  • Aparato digestivo
  • Balón intragástrico
  • Coloproctología
  • Endocrinología
  • Endoscopia digestiva
  • Hidroterapia de colon
  • Pruebas funcionales digestivas
  • Català
    • Castellano
nutricio.es - Avís legal - Política de privacitat - Política de cookies
Aquesta web pertany a Clínica ServiDigest. Desenvolupada per Gesmerval
Gestionar el consentimiento de las cookies
Utilitzem cookies pròpies i de tercers amb finalitats analítiques i per mostrar publicitat personalitzada basada en un perfil elaborat a partir dels seus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades). Per a més informació, consulteu la nostra Política de cookies. Podeu acceptar, rebutjar o configurar les cookies prement alguns dels botons següents
Funcional Sempre actiu
L'emmagatzematge o l'accés tècnic és estrictament necessari per al propòsit legítim de permetre l'ús d'un servei específic sol·licitat explícitament per l'abonat o usuari, o amb l'únic propòsit de dur a terme la transmissió d'una comunicació a través d'una xarxa de comunicacions electròniques.
Preferències
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Estadístiques
L'emmagatzematge o accés tècnic que és utilitzat exclusivament amb finalitats estadístiques. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
L'emmagatzematge o accés tècnic és necessari per crear perfils d'usuari per enviar publicitat, o per rastrejar l'usuari en una web o en diverses webs amb finalitats de màrqueting similars.
Manage options Manage services Manage vendors Read more about these purposes
Configurar preferències
{title} {title} {title}