• Inici
  • Inici
  • Clínica ServiDigest
  • Unitat d’Endocrinologia i Nutrició
  • Localització i Contacte
  • Contacte
facebook
twitter
youtube
email
Dèficit de Vitamina B12
Impedància Bioelèctrica i Composició Corporal
Vitamines del Grup B
Diferència entre al·lèrgies i intoleràncies alimentàries
Què són els flavonoides?
Diabetis gestacional
Dieta Mediterrània
Quefir
Dejuni intermitent
Osteoporosi
Síndrome metabòlica
Alimentació en Malaltia inflamatòria intestinal
Com actua la melatonina en l’organisme?
Ashwagandha o Withania somnifera
Alimentació i cicle menstrual
És cert que l’obesitat augmenta el risc de patir infertilitat?
Influència de l’alimentació en l’hipotiroïdisme i hipertiroïdisme
Què és la Civada?
Receptes fàcils per a cuinar amb verdures
Recomanacions dietètiques per a Diverticulosis i Diverticulitis
  • Inici
  • Nutrició
  • Receptes
  • Recomanacions
  • Tractaments d’Obesitat
  • Contacte
  • caCatalà
    • esCastellano

Consells per a reduir la sal de la dieta

nutricio
Sense comentaris
sal

La setmana passada comentàvem que prenem massa sal. Avui donarem 4 consells per a reduir la sal de la dieta de manera significativa:

1.    Triï aliments lliures de sal per a menjar entre hores: 1 fruita, 1 iogurt, un grapat de fruita seca sense sal, pa sense sal amb oli o codony…

2.    Sempre que sigui possible triï productes frescos o preparats a casa en lloc d’envasaments.

3.    Revisi sempre l’etiquetatge dels aliments i si veu que el contingut en sal és massa elevat canviï’ls per uns altres de menor contingut.

Un producte conté molta sal quan supera 1,25 grams de sal per cada 100 grams; i és baix en sal quan conté 0,25 grams de sal o menys. Cal diferenciar la sal del sodi: un gram de sal equival a 400mg de sodi. És a dir, si l’etiqueta ens indica la quantitat de sodi (Na) serà alt en sal quan superi els 0,3 grams i baix quan contingui menys de 0,06.

4.      Doni sabor als menjars usant herbes aromàtiques, condiments, vinagre, suc de llimona, ceba, all o api; i amaneixi les amanides amb aquests condiments o vinagretes, d’aquesta manera podrem reduir la sal substituint-la per altres aliments que donen sabor..

Si ja té pautada una dieta baixa en sal, serà convenient aplicar estratègies més específiques com triar en pa sense sal, evitar els formatges i embotits, demanar en els restaurants que no afegeixin sal en cuinar la carn/pescat, etc.

Per a seguir una dieta hiposòdica és necessari dedicar un temps a aprendre a cuinar de tal manera que el menjar sigui saborós sense necessitat d’afegir-li sal. Per exemple, si cuinem al vapor es conserva més el sabor dels aliments que si els bullim, ja que en bullir es dissipa part del sabor en l’aigua de cocció.

És normal que s’hagi de tenir una certa paciència durant un temps quan deixi la sal, el paladar necessita un temps per a acostumar-se al canvi. Encara que al principi es percebi el menjar amb poc sabor, amb el temps s’aniran descobrint els sabors naturals de l’aliment.

¿Te ha gustado este artículo? También te pueden interesar...

  • Realment prenem massa sal?Realment prenem massa sal?
  • Consejos para reducir la sal de la dietaConsejos para reducir la sal de la dieta
  • ¿Qué aportan las especias a mi dieta?¿Qué aportan las especias a mi dieta?
Sobre l'autor

Segueix-nos a Facebook

Facebook

Vine a Clínica ServiDigest

Si vols una visita amb el nostre equip d'Endocrinologia i Nutrició truca'ns al 93 415 34 64 o reserva la teva cita online.

Tens mútua de salut? Aquí pots consultar si col·laborem amb ella.

Si no disposes d'assegurança, o vols una visita com a privat, pots comprar online:
  • Visita amb especialista en nutrició i dietètica  per 60€.
  • Visita amb especialista en endocrinologia per 90€.

Contacta amb nosaltres

Clínica ServiDigest

A nutricio.es parlem de…

aigua alimentació aliments ansietat antioxidants aprimar beneficis cereals colesterol consells Dieta dieta mediterrània Dieta Sana dieta sense gluten DMO Edulcorants embaràs exercici exercici físic fermentació fermentats Fibra insoluble gluten greix greix corporal hiperglucèmia imc intolerància alimentària nutricio obesitat oli d'oliva planificar menú probiòtics proteïnes pèrdua de pes receptes sal salud salut selenio sobrepès triglicèrids verdura Vitamina D vitamines

Últims articles de nutricio.es

  • Impedància Bioelèctrica i Composició Corporal
  • Vitamines del Grup B
  • Diferència entre al·lèrgies i intoleràncies alimentàries
  • Què són els flavonoides?
  • Diabetis gestacional

¿Coneixes la Hidroteràpia de Còlon?

banner

Visita les instal·lacions de ServiDigest

banner

Últims articles

  • Impedància Bioelèctrica i Composició Corporal
  • Vitamines del Grup B
  • Diferència entre al·lèrgies i intoleràncies alimentàries
  • Què són els flavonoides?
  • Diabetis gestacional

ServiDigest

  • Aparato digestivo
  • Balón intragástrico
  • Coloproctología
  • Endocrinología
  • Endoscopia digestiva
  • Hidroterapia de colon
  • Pruebas funcionales digestivas
  • Català
    • Castellano
nutricio.es - Avís legal - Política de privacitat - Política de cookies
Aquesta web pertany a Clínica ServiDigest. Desenvolupada per Gesmerval
Gestionar el consentimiento de las cookies
Utilitzem cookies pròpies i de tercers amb finalitats analítiques i per mostrar publicitat personalitzada basada en un perfil elaborat a partir dels seus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades). Per a més informació, consulteu la nostra Política de cookies. Podeu acceptar, rebutjar o configurar les cookies prement alguns dels botons següents
Funcional Sempre actiu
L'emmagatzematge o l'accés tècnic és estrictament necessari per al propòsit legítim de permetre l'ús d'un servei específic sol·licitat explícitament per l'abonat o usuari, o amb l'únic propòsit de dur a terme la transmissió d'una comunicació a través d'una xarxa de comunicacions electròniques.
Preferències
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Estadístiques
L'emmagatzematge o accés tècnic que és utilitzat exclusivament amb finalitats estadístiques. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
L'emmagatzematge o accés tècnic és necessari per crear perfils d'usuari per enviar publicitat, o per rastrejar l'usuari en una web o en diverses webs amb finalitats de màrqueting similars.
Manage options Manage services Manage vendors Read more about these purposes
Configurar preferències
{title} {title} {title}