La setmana passada llegíem a Magda Carlas en la columna de nutrició de La Vanguardia oferint una variació de la recepta de l’humus perquè resulti menys calòric, passant de les 200Kcal per 100 grams de l’humus tradicional a 150Kcal per 100 grams del proposat. Seguint aquesta mateixa idea us proposem modificacions en algunes preparacions per a reduir l’aportació calòrica.
Per exemple, en preparar un canapè de salmó: canviant la base de mantega per una base de formatge fresc 0Mg aconseguim reduir unes 30-35kcal per canapè.
O en preparar uns pebrots del piquillo farcits es pot canviar la brandada de bacallà per un saltat de bolets amb puré de patata ben condimentat amb all, julivert i pebre, baixant així de més de 200 kcal per unitat a unes 150kcal.
Un altre exemple: ous farcits. En lloc del típic farciment de gemma, maionesa i tonyina, podem preparar un farciment amb la gemma, salsa de tomàquet i tonyina al natural. Condimentem bé amb orenga i pebre i ens estalviem així un 30% de les calories.
En general sempre que reduïm sucre o greix de les receptes les calories baixen però també el sabor de la preparació pot veure’s reduït. Per a contrarestar-ho sempre resulta útil condimentar més, afegint curri, pebre, alguna salsa picant, soia, etc.
Esperem que els nostres suggeriments us animin a provar altres modificacions de receptes i que les compartiu amb nosaltres.