• Inici
  • Inici
  • Clínica ServiDigest
  • Unitat d’Endocrinologia i Nutrició
  • Localització i Contacte
  • Contacte
facebook
twitter
youtube
email
Dèficit de Vitamina B12
Osteoporosi
Síndrome metabòlica
Alimentació en Malaltia inflamatòria intestinal
Com actua la melatonina en l’organisme?
Ashwagandha o Withania somnifera
Alimentació i cicle menstrual
És cert que l’obesitat augmenta el risc de patir infertilitat?
Influència de l’alimentació en l’hipotiroïdisme i hipertiroïdisme
Què és la Civada?
Receptes fàcils per a cuinar amb verdures
Recomanacions dietètiques per a Diverticulosis i Diverticulitis
Què aporten les espècies a la meva dieta?
Cuidar el sistema immune
Mètode del plat saludable
Els millors greixos per a cuinar i per què no has de témer a l’oli de coco
Compra saludable
Fruits vermells
Intolerància a la histamina i dèficit de l’enzim DAO
Dietes vegetarianes i veganes: tendència o salut?
  • Inici
  • Nutrició
  • Receptes
  • Recomanacions
  • Tractaments d’Obesitat
  • Contacte
  • caCatalà
    • esCastellano

Batch Cooking

nutricio
0
salud

Què és el Batch Cooking?

El batch cooking consisteix a cuinar amb antelació, en grans quantitats, diferents aliments bàsics per a després poder crear receptes de manera fàcil i ràpid. Aquesta pràctica permet improvisar receptes amb ingredients saludables aquells dies que no tenim temps, arribem tard i cansats o simplement per a no haver de cuinar cada dia.

Consells per a organitzar el Batch Cooking

Aquesta tendència requereix una planificació prèvia. És important tenir en compte la freqüència d’aliments:

  • Inclou verdures o hortalisses en menjar i sopar.
  • Tria llegums (llenties, cigrons, pèsols, mongetes blanques o faves) 3 vegades per setmana.
  • Consumeix carn vermella (vedella, porc, xai, ànec, etc.) una vegada per setmana i prioritza el consum de carn blanca (pollastre, gall dindi o conill).
  • Alterna el consum de peix blanc i blau al llarg de la setmana.
  • Tres o quatre ous poden ser consumits setmanalment.

 

Menú setmanal saludable

És útil fer una planificació setmanal amb els grups d’aliments que menjarem al llarg de la setmana per a assegurar que sigui una pauta completa. Aquesta pot ser una opció seguint el mètode del plat saludable:

Dilluns Dimarts Dimecres Dijous Divendres Dissabte Diumenge
 Dinar Hortalisses  Amanida Hortalisses Hortalisses  Verdura  Verdura Hortalisses
 Llegum  Pasta Llegum  Cuscús Llegum  Patata  Arròs
 Carn blanca  Carn vermella  Peix blau  Carn blanca  Peix blau  Carn blanca  Peix blanc
 Cena  Verdura  Verdura Hortalisses  Verdura Hortalisses Hortalisses  Verdura
Arròs  Pa  Patata Arròs  Pasta  Quinoa  Patata
 Peix blanc  Ou  Peix blanc  Ou  Peix blanc  Ou

 

A partir d’aquesta planificació de menú setmanal saludable faríem la llista de compra i seleccionaríem quin tipus d’hortalisses o verdures menjarem, què serà la nostra font d’hidrats de carboni en els menjars i com completarem el plat amb la part proteica. I a cuinar…

Quins aliments utilitzar per al Batch Cooking?

Alguns dels aliments que podem utilitzar per a practicar el batch cooking poden ser:

Verdures

Es poden utilitzar com a guarnició, en remenats, per a afegir en amanides, etc. Bullides, al vapor, a la papillota, al forn, rostides i també en cremes o purés que són un primer plat molt pràctic i una bona opció per a fer grans quantitats. Tan sols necessitem coure els ingredients, afegir-li el toc d’espècies que més t’agradi i porcionar en tuppers per a consumir en la mateixa setmana o per a congelar.

Per exemple: purés de carabassó, crema de pastanaga i carabassa, de bolets, d’espàrrecs, de bròcoli, sopa de verdures o gaspatxo. Si a més li afegim patata o llegums, només ens farà falta un aliment proteic com a segon plat.

Farinacis

Pasta, arròs, quinoa, cuscús bullit es pot guardar en refrigeració per a més tard afegir-li les verdures, hortalisses, ou dur, llaunes en conserva al natural, llavors, fruita i així crear una bona amanida o un saltat de verdures.

Alguns exemples podrien ser: Amanida de pasta, arròs tres delícies, cuscús amb verdures saltades, amanida de quinoa amb llavors i molts més.

Llegums

Coure i reservar per a amanides o en forma de guisats o potatges. Plats complets per a un menjar de fàcil conservació.
Aquí et proposem alguna idea: llenties amb verdures o guisat de cigrons amb fesol tendre i cúrcuma, potatge de cigrons amb espinacs, pèsols amb pollastre i verdures, marmitako de tonyina, bonic o salmó, entre moltes altres receptes.

Ous

Són una bona opció per a afegir proteïna al nostre menjar. Es poden conversar en fred sigui en forma d’ou cuit o passat per aigua, truita, ou a la planxa o regirat, etc.

Algunes receptes: Remenat de xampinyons o espàrrecs, truita de carxofa, truita de patata i ceba i amanida de tomàquet amb ou dur.

Carn i peix

Sempre es conserven millor si porten algun tipus de sofregit amb ceba, tomàquet, pebrot i alguna espècia o herba aromàtica. Una altra opció factible és afegint-li, a la carn o peix triat, una mica de brou de verdures o amb verdures saltades en petits trossos perquè no quedi tan sec. Les coccions al forn, papillote o saltat en la paella fan la carn més tendra i més sucosa.

Pots provar amb: Wok de verdures amb pollastre laminat o gambes saltades, lasanya d’albergínia i carn picada, rotllo de llom farcit de verdures, pollastre al curri, salmó a la papillote amb verdures, o samfaina amb carn.

Anima’t a practicar el Batch Cooking

Sempre pots innovar i crear les teves pròpies receptes. En Clínica Servidigest podem assessorar-te per a elaborar una planificació setmanal adaptada per a arribar als teus objectius nutricionals.

¿Te ha gustado este artículo? También te pueden interesar...

  • Què faig amb la meva dieta en Nadal?Què faig amb la meva dieta en Nadal?
  • Batch CookingBatch Cooking
Sobre l'autor

Deixa'ns el teu comentari Cancel·la les respostes

*
*

Segueix-nos a Facebook

Facebook

Vine a Clínica ServiDigest

Si vols una visita amb el nostre equip d'Endocrinologia i Nutrició truca'ns al 93 415 34 64 o reserva la teva cita online.

Tens mútua de salut? Aquí pots consultar si col·laborem amb ella.

Si no disposes d'assegurança, o vols una visita com a privat, pots comprar online:
  • Visita amb especialista en nutrició i dietètica  per 60€.
  • Visita amb especialista en endocrinologia per 90€.

Contacta amb nosaltres

Clínica ServiDigest

A nutricio.es parlem de…

5 al dia alimentació ansietat antioxidants aprimar beneficis cereals colesterol colesterol consells Dieta dieta mediterrània Dieta Sana Dieta Sana dieta sense gluten divertículos DMO Edulcorants exercici fermentació fermentats Fibra insoluble Fibra soluble gluten hiperglucèmia imc nutricio obesitat oli d'oliva planificar menú probiòtics proteïnes receptes receptes fàcils receptes verdures sal salud salut selenio sobrepès triglicèrids verdura verdura Vitamina D vitamines

Últims articles de nutricio.es

  • Osteoporosi
  • Síndrome metabòlica
  • Alimentació en Malaltia inflamatòria intestinal
  • Com actua la melatonina en l’organisme?
  • Dèficit de Vitamina B12

¿Coneixes la Hidroteràpia de Còlon?

banner

Visita les instal·lacions de ServiDigest

banner

Últims articles

  • Osteoporosi
  • Síndrome metabòlica
  • Alimentació en Malaltia inflamatòria intestinal
  • Com actua la melatonina en l’organisme?
  • Dèficit de Vitamina B12

ServiDigest

  • Aparato digestivo
  • Balón intragástrico
  • Coloproctología
  • Endocrinología
  • Endoscopia digestiva
  • Hidroterapia de colon
  • Pruebas funcionales digestivas
  • Català
    • Castellano
nutricio.es - Avís legal - Política de privacitat - Política de cookies
Aquesta web pertany a Clínica ServiDigest. Desenvolupada per Gesmerval
Gestionar el consentimiento de las cookies
Utilitzem cookies pròpies i de tercers amb finalitats analítiques i per mostrar publicitat personalitzada basada en un perfil elaborat a partir dels seus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades). Per a més informació, consulteu la nostra Política de cookies. Podeu acceptar, rebutjar o configurar les cookies prement alguns dels botons següents
Funcional Sempre actiu
L'emmagatzematge o l'accés tècnic és estrictament necessari per al propòsit legítim de permetre l'ús d'un servei específic sol·licitat explícitament per l'abonat o usuari, o amb l'únic propòsit de dur a terme la transmissió d'una comunicació a través d'una xarxa de comunicacions electròniques.
Preferències
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Estadístiques
L'emmagatzematge o accés tècnic que és utilitzat exclusivament amb finalitats estadístiques. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
L'emmagatzematge o accés tècnic és necessari per crear perfils d'usuari per enviar publicitat, o per rastrejar l'usuari en una web o en diverses webs amb finalitats de màrqueting similars.
Manage options Manage services Manage vendors Read more about these purposes
Configurar preferències
{title} {title} {title}