• Inici
  • Inici
  • Clínica ServiDigest
  • Unitat d’Endocrinologia i Nutrició
  • Localització i Contacte
  • Contacte
facebook
twitter
youtube
email
Dèficit de Vitamina B12
Dieta Mediterrània
Quefir
Dejuni intermitent
Osteoporosi
Síndrome metabòlica
Alimentació en Malaltia inflamatòria intestinal
Com actua la melatonina en l’organisme?
Ashwagandha o Withania somnifera
Alimentació i cicle menstrual
És cert que l’obesitat augmenta el risc de patir infertilitat?
Influència de l’alimentació en l’hipotiroïdisme i hipertiroïdisme
Què és la Civada?
Receptes fàcils per a cuinar amb verdures
Recomanacions dietètiques per a Diverticulosis i Diverticulitis
Què aporten les espècies a la meva dieta?
Cuidar el sistema immune
Mètode del plat saludable
Els millors greixos per a cuinar i per què no has de témer a l’oli de coco
Compra saludable
  • Inici
  • Nutrició
  • Receptes
  • Recomanacions
  • Tractaments d’Obesitat
  • Contacte
  • caCatalà
    • esCastellano

Celiaquia. ¿I ara què?

nutricio
Sense comentaris
celíac, celiaquia, cereals, Dieta, Dieta, gluten, malaltia celíaca, proteïnes

En cas de malaltia celíaca les necessitats alimentàries són les mateixes que les d’altres persones, les limitacions estan relacionades amb el consum de cereals i productes que contenen o poden contenir gluten.

És important que l’alimentació aporti les justes proporcions d’hidrats de carboni, proteïnes, lípids, fibra, vitamines i minerals i per això hauria de ser variada i equilibrada:

Proteïnes: llegums, carn, peix i marisc, ous, i lactis (formatge, llet, iogurt).

Hidrats de carboni: cereals, pa, flocs, torrades (SENSE GLUTEN i millor integrals), i patates.

Lípids: oli d’oliva verge extra, fruita seca, alvocat, olives.

Fibra, vitamines i minerals: fruites i verdures, sobretot, però també tots els altres aliments ja enumerats aporten proporcions variables d’aquests components.

El consum d’aliments processats, dolços i aliments i begudes ensucrades hauria de ser ocasional.

A més, s’aconsella:

  • Consumir cada dia mínim 3 porcions de fruites i 2 de verdures.
  • Menjar fruites senceres i limitar els sucs.
  • Utilitza poca sal, i la que es faci servir, que sigui iodada.
  • Utilitza herbes aromàtiques, espècies i suc de llimona per donar-li sabor al menjar.
  • Preferir oli d’oliva verge extra per amanir i cuinar.
  • Preferir mètodes de cocció simples i sense greixos afegits.

Menjar sense gluten

Es recomana el consum d’aliments que de forma natural no continguin gluten i s’aconsella limitar tots els processats i industrials que sovint contenen conservants, greixos de baixa qualitat nutricional, sucres i altres components afegits.

Els cereals que porten gluten són: blat, ordi, espelta, sègol, kamut i triticale.

La civada no porta gluten, però durant la collita i el seu processament pot ser que hi hagi hagut contaminació amb altres cereals que el porten, i per això es recomana evitar el consum. Igual que el segó i els gèrmens, pel mateix motiu.

Tots els aliments i productes que contenen o deriven d’aquests cereals s’han d’evitar. És important, a més, revisar l’etiquetatge de tots els productes que es vol comprar, perquè de vegades alguns dels derivats d’aquests cereals s’usen com a additius en les preparacions industrials.

Entre els productes industrials i comercials hi ha alguns específics aptes per a celíacs, que es pot identificar gràcies als diferents símbols.

Es recomana posar atenció en la gestió dels aliments a casa, a la conservació i a la seva cocció per evitar les contaminacions creuades.

Hi ha moltes associacions que donen suport i ajudes als celíacs, consells, informació i indicacions per poder gestionar l’alimentació a casa i fora de casa.

Federació d’Associacions de Celíacs d’Espanya

Associació Celíacs de Catalunya

També pots trobar aplicacions com: CeliacsCatalunya, Facemovil, gluten free de Schär, o celicidad per buscar receptes, botigues on trobar productes, restaurants, etc.

Recorda que l’únic tractament que existeix actualment per la malaltia celíaca és la dieta sense gluten.

Activitat física

L’activitat física afavoreix el manteniment d’un bon estat de salut general.

És important, en el dia a dia, procurar fer totes les activitats que impliquin moviments: anar caminant, pujar i baixar les escales, desplaçar-se en bicicleta o caminant. Alhora és útil també realitzar entrenaments tant aeròbics com de força.

¿Te ha gustado este artículo? También te pueden interesar...

  • Recomanacions per malaltia celíacaRecomanacions per malaltia celíaca
  • Celiaquía. ¿Y ahora qué?Celiaquía. ¿Y ahora qué?
  • EdulcorantsEdulcorants
Sobre l'autor

Segueix-nos a Facebook

Facebook

Vine a Clínica ServiDigest

Si vols una visita amb el nostre equip d'Endocrinologia i Nutrició truca'ns al 93 415 34 64 o reserva la teva cita online.

Tens mútua de salut? Aquí pots consultar si col·laborem amb ella.

Si no disposes d'assegurança, o vols una visita com a privat, pots comprar online:
  • Visita amb especialista en nutrició i dietètica  per 60€.
  • Visita amb especialista en endocrinologia per 90€.

Contacta amb nosaltres

Clínica ServiDigest

A nutricio.es parlem de…

aigua alimentació ansietat antioxidants aprimar beneficis cereals colesterol colesterol consells Dieta dieta mediterrània Dieta Sana Dieta Sana dieta sense gluten DMO Edulcorants exercici exercici físic fermentació fermentats Fibra insoluble Fibra soluble gluten greix greix corporal hiperglucèmia imc nutricio obesitat oli d'oliva planificar menú probiòtics proteïnes pèrdua de pes receptes sal salud salut selenio sobrepès triglicèrids verdura Vitamina D vitamines

Últims articles de nutricio.es

  • Dieta Mediterrània
  • Quefir
  • Dejuni intermitent
  • Osteoporosi
  • Síndrome metabòlica

¿Coneixes la Hidroteràpia de Còlon?

banner

Visita les instal·lacions de ServiDigest

banner

Últims articles

  • Dieta Mediterrània
  • Quefir
  • Dejuni intermitent
  • Osteoporosi
  • Síndrome metabòlica

ServiDigest

  • Aparato digestivo
  • Balón intragástrico
  • Coloproctología
  • Endocrinología
  • Endoscopia digestiva
  • Hidroterapia de colon
  • Pruebas funcionales digestivas
  • Català
    • Castellano
nutricio.es - Avís legal - Política de privacitat - Política de cookies
Aquesta web pertany a Clínica ServiDigest. Desenvolupada per Gesmerval
Gestionar el consentimiento de las cookies
Utilitzem cookies pròpies i de tercers amb finalitats analítiques i per mostrar publicitat personalitzada basada en un perfil elaborat a partir dels seus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades). Per a més informació, consulteu la nostra Política de cookies. Podeu acceptar, rebutjar o configurar les cookies prement alguns dels botons següents
Funcional Sempre actiu
L'emmagatzematge o l'accés tècnic és estrictament necessari per al propòsit legítim de permetre l'ús d'un servei específic sol·licitat explícitament per l'abonat o usuari, o amb l'únic propòsit de dur a terme la transmissió d'una comunicació a través d'una xarxa de comunicacions electròniques.
Preferències
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Estadístiques
L'emmagatzematge o accés tècnic que és utilitzat exclusivament amb finalitats estadístiques. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
L'emmagatzematge o accés tècnic és necessari per crear perfils d'usuari per enviar publicitat, o per rastrejar l'usuari en una web o en diverses webs amb finalitats de màrqueting similars.
Manage options Manage services Manage vendors Read more about these purposes
Configurar preferències
{title} {title} {title}