Ingredients
1 Mesura de castanyes seques
½ Mesura de panses
3,5 Mesures d’aigua
1 beina de vainilla natural
Preparació
– Mesurar la mesura de les castanyes i posteriorment rentar-les.
– Posar en una olla de pressió les castanyes, les panses, un polsim de sal, la beina de vainilla oberta de dalt a baix i l’aigua.
– Tapar l’olla i posar al foc, deixar coure durant 60-75 minuts. Passat aquest temps retirar l’olla del foc i deixar reposar fins que hagi baixat la pressió i la puguem obrir.
– Retirar la beina de vainilla i triturar les castanyes.
– Deixar refredar i reservar.
Aquesta crema de castanyes ofereix una opció nutritiva, saludable i variada de completar postres. Per exemple per a donar un toc de sabor a una compota de poma, servint una cullerada de la crema per sobre de la compota, o també es pot utilitzar com a farciment en postres per a donar un sabor particular de tardor.
La castanya és una fruita seca amb una composició molt particular dins del grup de la fruita seca pel fet que té un contingut molt superior en aigua i carbohidrats i inferior en greixos comparat amb la resta de fruita seca.
L’aportació de calories de les castanyes torrades és de 223 kcal per 100g en pes net (sense pela) el que suposa unes 13 kcal per unitat. Així que en el context d’una dieta sana i variada, si ve de gust, prendre unes 10 castanyes rostides per a celebrar la castanyada només suposa un afegit de 130kcal a la dieta, xifra que un pot decidir incloure a la dieta d’aquesta manera en lloc de fer-ho amb altres aliments aparentment més inofensius.