Les cremes que contenen carabassa o verdures d’arrel com la pastanaga o la remolatxa resulten molt més saciants i estan especialment indicades per els qui tenen més sensible l’aparell digestiu: gastritis, síndrome d’intestí irritable, etc.
La carabassa en les cremes combina bé amb el porro, la ceba, el nap o el carbassó. En aquesta ocasió la crema és amb carabassa, ceba i poma.
INGREDIENTS:
– ½ Carabassa pelada i trossejada
– 1 Poma Golden madura, pelada i trossejada
– 1-2 cebes tallades a mitges llunes
– Llet descremada o de soja (opcional)
– Sal i oli d’oliva verge extra suau
PREPARACIÓ:
– Posar una olla al foc i quan estigui calenta la base, afegir un rajolí d’oli d’oliva. Després incorporar la ceba i coure-la fins que la ceba canviï de color i comenci a estar transparent. En aquest moment afegir la sal i deixar coure un parell de minuts més tapat.
– Incloure després la carabassa, la poma i cobrir amb aigua.
– Deixar coure uns 20 minuts.
– Passat aquest temps, retirar del foc, triturar, rectificar de sal i ja estarà llista per servir.
– S’hi pot incorporar un rajolí de llet de soja o descremada a l’últim moment.
Aquesta crema es pot servir amb una petita quantitat d’algun aliment que tingui un sabor més salat per contrarestar la dolçor natural de la carabassa. Per exemple es pot afegir 1 cullerada de xampinyons saltejats amb all i julivert o bé una cullerada de julivert fresc picat ben fi o unes pipes de gira-sol torrades amb sal o simplement una mica de pebre mòlt.
Per els qui els agradin les cremes amb consistència més cremosa també es pot afegir una mica de llet descremada o de soja en l’últim moment. Si es fa així és millor que al triturar-la es faci amb menys aigua i després la llet ja diluirà la crema.