La sardina és un dels peixos blaus més interessants de prendre, ja que conté àcids grassos omega 3 i en ser un peix petit acumula pocs residus marins.
A part de cuinar-les a la brasa o a la planxa, per evitar l’olor que desprenen al coure-les, es poden preparar al forn o bullides, tal i com veurem a continuació.
- Netejar les sardines eliminant el cap i els budells i esbandir-les amb aigua freda. Reservar.
- Posar una olla amb aigua i un polsim de sal a bullir.
- Quan l’aigua comenci a bullir, introduir les sardines.
- Esperar que l’aigua bulli de nou i quan bulli deixar-les coure uns 3 minuts.
- Passats els 3 minuts, retirar l’olla del foc i deixar les sardines a l’aigua uns 4-5 minuts més.
- En una tassa apart, barrejar l’oli amb l’all i el julivert fresc trossejat.
- Escórrer les sardines, posar-les en el plat per servir i amanir-les amb l’oli, all i julivert.