• Inici
  • Inici
  • Clínica ServiDigest
  • Unitat d’Endocrinologia i Nutrició
  • Localització i Contacte
  • Contacte
facebook
twitter
youtube
email
Dèficit de Vitamina B12
Osteoporosi
Síndrome metabòlica
Alimentació en Malaltia inflamatòria intestinal
Com actua la melatonina en l’organisme?
Ashwagandha o Withania somnifera
Alimentació i cicle menstrual
És cert que l’obesitat augmenta el risc de patir infertilitat?
Influència de l’alimentació en l’hipotiroïdisme i hipertiroïdisme
Què és la Civada?
Receptes fàcils per a cuinar amb verdures
Recomanacions dietètiques per a Diverticulosis i Diverticulitis
Què aporten les espècies a la meva dieta?
Cuidar el sistema immune
Mètode del plat saludable
Els millors greixos per a cuinar i per què no has de témer a l’oli de coco
Compra saludable
Fruits vermells
Intolerància a la histamina i dèficit de l’enzim DAO
Dietes vegetarianes i veganes: tendència o salut?
  • Inici
  • Nutrició
  • Receptes
  • Recomanacions
  • Tractaments d’Obesitat
  • Contacte
  • caCatalà
    • esCastellano

Els ous són dolents pel colesterol?

nutricio
Sense comentaris
colesterol, greix, HDL, LDL, ous

El colesterol es una grasa que se encuentra en las membranas de todas nuestras células.

El colesterol és un greix que trobem a les membranes de totes les nostres cèl·lules, indispensable per a la producció d’hormones, de vitamines i per a molt més.

Llavors, si és així d’important, per què es parla de colesterol com quelcom dolent i ens preocupem tant quan escoltem aquesta paraula?

Hi ha diferents tipus de colesterol a la sang, un és el HDL, el colesterol conegut com “bo” i l’altre és el LDL, el que es coneix com “dolent”. Tots dos són imprescindibles per al correcte funcionament del nostre cos. A nivell d’analítica es parla també de colesterol total, que correspon a la suma del LDL, HDL i altres precursors de triglicèrids.

Un excés de colesterol LDL o triglicèrids, o un dèficit de HDL es relaciona amb el risc de patir una malaltia cardiovascular: la primera causa de mort a nivell mundial.

En resum:

  1. La dislipèmia no considera només els nivells de colesterol a la sang, sinó també els dels triglicèrids.
  2. Els nivells de triglicèrids depenen, a més del greix, del consum d’alcohol i de sucres que introduïm amb l’alimentació.

 

Dit això, anem a parlar sobre el colesterol i els ous.

Les recomanacions europees i internacionals aconsellen una aportació diària de colesterol que sigui <300 mg.

Com podeu veure a la taula amb els valors nutricionals, l’aportació mitjà de colesterol de 1 ou és per sota d’aquest límit.

A més, els ous es consideren una font de proteïnes d’alt valor biològic, aporten vitamina A, vitamina D, vitamina B12, folats, fòsfor, iode, seleni, arginina i antioxidants.

OU – VALORS NUTRICIONALS
aportació per 1 ou (55g)
calories 70 kcal
greixos 4,8 g
proteïnes 6,8 g
hidrats de carboni 0,0 g
sucres 0,0 g
colesterol 204 mg

 

Encara seguiu pensant que els ous són dolents?

Milers d’estudis estan avaluant la relació entre el consum d’ous i el colesterol, la majoria d’aquests acaben afirmant que no hi ha una relació entre un consum moderat d’ous i nivells alterats de colesterol, ni el dolent, ni el bo i tampoc el total .

Un dels últims d’aquests estudis s’ha publicat al maig 2019, i les seves conclusions diuen que “els ous no augmenten el risc de dislipèmia i es poden consumir com a part d’una alimentació saludable que sigui elevada en contingut de fibra alimentària i baixa en greixos saturats, sense excessos d’aportació calòric, per tots els individus “.

La recomanació seria consumir fins a 3 ous per setmana si hi ha hipercolesterolèmia, hipertrigliceridèmia o esteatosi hepàtica.

En població sana, es pot consumir fins a 1 ou diari, sense desplaçar el consum d’altres aliments.

¿Te ha gustado este artículo? También te pueden interesar...

  • ¿Los huevos son malos para el colesterol?¿Los huevos son malos para el colesterol?
  • Llevat d’arròs vermell, realment funciona?Llevat d’arròs vermell, realment funciona?
  • Els millors greixos per a cuinar i per què no has de témer a l’oli de cocoEls millors greixos per a cuinar i per què no has de témer a l’oli de coco
Sobre l'autor

Segueix-nos a Facebook

Facebook

Vine a Clínica ServiDigest

Si vols una visita amb el nostre equip d'Endocrinologia i Nutrició truca'ns al 93 415 34 64 o reserva la teva cita online.

Tens mútua de salut? Aquí pots consultar si col·laborem amb ella.

Si no disposes d'assegurança, o vols una visita com a privat, pots comprar online:
  • Visita amb especialista en nutrició i dietètica  per 60€.
  • Visita amb especialista en endocrinologia per 90€.

Contacta amb nosaltres

Clínica ServiDigest

A nutricio.es parlem de…

5 al dia alimentació ansietat antioxidants aprimar beneficis cereals colesterol colesterol consells Dieta dieta mediterrània Dieta Sana Dieta Sana dieta sense gluten divertículos DMO Edulcorants exercici fermentació fermentats Fibra insoluble Fibra soluble gluten hiperglucèmia imc nutricio obesitat oli d'oliva planificar menú probiòtics proteïnes receptes receptes fàcils receptes verdures sal salud salut selenio sobrepès triglicèrids verdura verdura Vitamina D vitamines

Últims articles de nutricio.es

  • Osteoporosi
  • Síndrome metabòlica
  • Alimentació en Malaltia inflamatòria intestinal
  • Com actua la melatonina en l’organisme?
  • Dèficit de Vitamina B12

¿Coneixes la Hidroteràpia de Còlon?

banner

Visita les instal·lacions de ServiDigest

banner

Últims articles

  • Osteoporosi
  • Síndrome metabòlica
  • Alimentació en Malaltia inflamatòria intestinal
  • Com actua la melatonina en l’organisme?
  • Dèficit de Vitamina B12

ServiDigest

  • Aparato digestivo
  • Balón intragástrico
  • Coloproctología
  • Endocrinología
  • Endoscopia digestiva
  • Hidroterapia de colon
  • Pruebas funcionales digestivas
  • Català
    • Castellano
nutricio.es - Avís legal - Política de privacitat - Política de cookies
Aquesta web pertany a Clínica ServiDigest. Desenvolupada per Gesmerval
Gestionar el consentimiento de las cookies
Utilitzem cookies pròpies i de tercers amb finalitats analítiques i per mostrar publicitat personalitzada basada en un perfil elaborat a partir dels seus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades). Per a més informació, consulteu la nostra Política de cookies. Podeu acceptar, rebutjar o configurar les cookies prement alguns dels botons següents
Funcional Sempre actiu
L'emmagatzematge o l'accés tècnic és estrictament necessari per al propòsit legítim de permetre l'ús d'un servei específic sol·licitat explícitament per l'abonat o usuari, o amb l'únic propòsit de dur a terme la transmissió d'una comunicació a través d'una xarxa de comunicacions electròniques.
Preferències
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Estadístiques
L'emmagatzematge o accés tècnic que és utilitzat exclusivament amb finalitats estadístiques. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
L'emmagatzematge o accés tècnic és necessari per crear perfils d'usuari per enviar publicitat, o per rastrejar l'usuari en una web o en diverses webs amb finalitats de màrqueting similars.
Manage options Manage services Manage vendors Read more about these purposes
Configurar preferències
{title} {title} {title}