• Inici
  • Inici
  • Clínica ServiDigest
  • Unitat d’Endocrinologia i Nutrició
  • Localització i Contacte
  • Contacte
facebook
twitter
youtube
email
Què aporten les espècies a la meva dieta?
Cuidar el sistema immune
Els millors greixos per a cuinar i per què no has de témer a l’oli de coco
Compra saludable
Fruits vermells
Intolerància a la histamina i dèficit de l’enzim DAO
Dietes vegetarianes i veganes: tendència o salut?
Recursos electrònics per a menjar millor
Dejuni intermitent: manipulant els temps en menjar
Llevat d’arròs vermell, realment funciona?
Comparativa de begudes vegetals
Omple la teva nevera amb aliments saludables
Recomanacions per malaltia celíaca
Gingebre
Probiòtics als iogurts: són els mateixos al iogurt de vaca i al iogurt de soja?
Què sabem dels llegums?
Mindfulness eating
Coaching nutricional
Recursos electrònics per portar un estil de vida més actiu
Els ous són dolents pel colesterol?
  • Inici
  • Nutrició
  • Receptes
  • Recomanacions
  • Tractaments d’Obesitat
  • Contacte
  • caCatalà
    • esCastellano

Els ous són dolents pel colesterol?

nutricio
Sense comentaris
colesterol, greix, HDL, LDL, ous

El colesterol es una grasa que se encuentra en las membranas de todas nuestras células.

El colesterol és un greix que trobem a les membranes de totes les nostres cèl·lules, indispensable per a la producció d’hormones, de vitamines i per a molt més.

Llavors, si és així d’important, per què es parla de colesterol com quelcom dolent i ens preocupem tant quan escoltem aquesta paraula?

Hi ha diferents tipus de colesterol a la sang, un és el HDL, el colesterol conegut com “bo” i l’altre és el LDL, el que es coneix com “dolent”. Tots dos són imprescindibles per al correcte funcionament del nostre cos. A nivell d’analítica es parla també de colesterol total, que correspon a la suma del LDL, HDL i altres precursors de triglicèrids.

Un excés de colesterol LDL o triglicèrids, o un dèficit de HDL es relaciona amb el risc de patir una malaltia cardiovascular: la primera causa de mort a nivell mundial.

En resum:

  1. La dislipèmia no considera només els nivells de colesterol a la sang, sinó també els dels triglicèrids.
  2. Els nivells de triglicèrids depenen, a més del greix, del consum d’alcohol i de sucres que introduïm amb l’alimentació.

 

Dit això, anem a parlar sobre el colesterol i els ous.

Les recomanacions europees i internacionals aconsellen una aportació diària de colesterol que sigui <300 mg.

Com podeu veure a la taula amb els valors nutricionals, l’aportació mitjà de colesterol de 1 ou és per sota d’aquest límit.

A més, els ous es consideren una font de proteïnes d’alt valor biològic, aporten vitamina A, vitamina D, vitamina B12, folats, fòsfor, iode, seleni, arginina i antioxidants.

OU – VALORS NUTRICIONALS
aportació per 1 ou (55g)
calories 70 kcal
greixos 4,8 g
proteïnes 6,8 g
hidrats de carboni 0,0 g
sucres 0,0 g
colesterol 204 mg

 

Encara seguiu pensant que els ous són dolents?

Milers d’estudis estan avaluant la relació entre el consum d’ous i el colesterol, la majoria d’aquests acaben afirmant que no hi ha una relació entre un consum moderat d’ous i nivells alterats de colesterol, ni el dolent, ni el bo i tampoc el total .

Un dels últims d’aquests estudis s’ha publicat al maig 2019, i les seves conclusions diuen que “els ous no augmenten el risc de dislipèmia i es poden consumir com a part d’una alimentació saludable que sigui elevada en contingut de fibra alimentària i baixa en greixos saturats, sense excessos d’aportació calòric, per tots els individus “.

La recomanació seria consumir fins a 3 ous per setmana si hi ha hipercolesterolèmia, hipertrigliceridèmia o esteatosi hepàtica.

En població sana, es pot consumir fins a 1 ou diari, sense desplaçar el consum d’altres aliments.

¿Te ha gustado este artículo? También te pueden interesar...

  • ¿Los huevos son malos para el colesterol?¿Los huevos son malos para el colesterol?
  • Llevat d’arròs vermell, realment funciona?Llevat d’arròs vermell, realment funciona?
  • Els millors greixos per a cuinar i per què no has de témer a l’oli de cocoEls millors greixos per a cuinar i per què no has de témer a l’oli de coco
Sobre l'autor

Segueix-nos a Facebook

Facebook

Vine a Clínica ServiDigest

Si vols una visita amb el nostre equip d'Endocrinologia i Nutrició truca'ns al 93 415 34 64 o reserva la teva cita online.

Tens mútua de salut? Aquí pots consultar si col·laborem amb ella.

Si no disposes d'assegurança, o vols una visita com a privat, pots comprar online:
  • Visita amb especialista en nutrició i dietètica  per 60€.
  • Visita amb especialista en endocrinologia per 90€.

Contacta amb nosaltres

Clínica ServiDigest

A nutricio.es parlem de…

5 al dia alimentació antioxidants aplicacions mobil aprimar beneficis cereals coaching nutricional colesterol consells Dieta Dieta Sana Edulcorante Edulcorants emocions exercici físic fermentats fruita gana gana emocional gelats gluten granissats greix greixos Ingesta diària admissible lactancia llibres nutricio obesitat ous planificar menú Plat saludale podometrom probiòtics proteïnes receptes saludables salud salut salut intestinal sobrepès triglicèrids Valors nutricionals verdura vitamines

Últims articles de nutricio.es

  • Què aporten les espècies a la meva dieta?
  • Cuidar el sistema immune
  • Els millors greixos per a cuinar i per què no has de témer a l’oli de coco
  • Compra saludable
  • Fruits vermells

¿Coneixes la Hidroteràpia de Còlon?

banner

Visita les instal·lacions de ServiDigest

banner

Últims articles

  • Què aporten les espècies a la meva dieta?
  • Cuidar el sistema immune
  • Els millors greixos per a cuinar i per què no has de témer a l’oli de coco
  • Compra saludable
  • Fruits vermells

ServiDigest

  • Aparato digestivo
  • Balón intragástrico
  • Coloproctología
  • Endocrinología
  • Endoscopia digestiva
  • Hidroterapia de colon
  • Pruebas funcionales digestivas
  • Català
    • Castellano
nutricio.es - Política de privacidad
Esta web pertenece a Clínica ServiDigest. Desarrollada por Gesmerval