• Inici
  • Inici
  • Clínica ServiDigest
  • Unitat d’Endocrinologia i Nutrició
  • Localització i Contacte
  • Contacte
facebook
twitter
youtube
email
Dèficit de Vitamina B12
L’Àcid Butíric
Sucre blanc o bru
Glucemia basal alterada i prediabetis
Impedància Bioelèctrica i Composició Corporal
Vitamines del Grup B
Diferència entre al·lèrgies i intoleràncies alimentàries
Què són els flavonoides?
Diabetis gestacional
Dieta Mediterrània
Quefir
Dejuni intermitent
Osteoporosi
Síndrome metabòlica
Alimentació en Malaltia inflamatòria intestinal
Com actua la melatonina en l’organisme?
Ashwagandha o Withania somnifera
Alimentació i cicle menstrual
És cert que l’obesitat augmenta el risc de patir infertilitat?
Influència de l’alimentació en l’hipotiroïdisme i hipertiroïdisme
  • Inici
  • Nutrició
  • Receptes
  • Recomanacions
  • Tractaments d’Obesitat
  • Contacte
  • caCatalà
    • esCastellano

Quefir

Nutricio.es
Sense comentaris
bacterias, bacteries, bebida fermentada, beguda fermentada, llevats, pes, propiedades del kefir, propietats del quefir, quefir, quefir d'aigua, quefir de llet

kefir

Què és el quefir?

El quefir és una beguda fermentada d’origen caucàsic i tibetà produïda a partir de grans que comprenen una mescla específica i complexa de bacteris i llevats que viuen de manera conjunta. Generalment s’elaboren el quefir de llet i el quefir d’aigua.

El quefir de llet és un producte lacti derivat de la llet que s’assembla al iogurt líquid, però amb un sabor propi. S’obté a partir de la fermentació de la mescla de llet i grànuls de quefir de llet. La seva composició nutricional varia segons la composició de la llet, la composició microbiològica dels grans utilitzats, el temps i la temperatura de fermentació i les condicions d’emmagatzematge.

Així mateix, aquests factors afecten finalment les característiques de la beguda produïda quant a la seva aroma, sabor i acidesa.

El quefir d’aigua, no obstant això, és una beguda fermentada amb gas, lleugerament àcida, que es produeix mitjançant la fermentació d’una solució de sacarosa, a la qual s’han afegit fruita seca amb grans de quefir d’aigua. El quefir d’aigua s’ha produït tradicionalment a petita escala i no es fan servir cultius iniciadors definits.

Tanmateix, sembla que aquesta beguda s’està popularitzant a poc a poc probablement a causa de les tendències d’estil de vida dels consumidors i els beneficis que se li atribueixen per a la salut.

Quines propietats presenta?

El quefir no deixa de ser un aliment fermentat que comparteix les mateixes propietats beneficioses per a l’organisme que el iogurt, el formatge, el xucrut, el miso, el tofu o el tempeh, entre d’altres. En general, els productes fermentats:

  • Afavoreixen la digestió gràcies al fet que els bacteris, durant la fermentació, produeixen enzims i pèptids biològicament actius que ajuden a digerir els aliments.
  • Milloren l’absorció de nutrients, ja que la fermentació ajuda a descompondre aquells antinutrients que són presents en alguns aliments, els quals intervenen en l’absorció del calci, el zinc o el ferro.
  • Sintetitzen diferents vitamines i minerals en el procés de la fermentació, per la qual cosa se’ls pot considerar una font important de nutrients.
  • Promouen una flora intestinal saludable en ajudar a poblar l’intestí de microorganismes beneficiosos per a l’organisme.
  • Contribueixen a reforçar el sistema immunitari.
  • Tenen efecte antiinflamatori, antioxidant, anticancerigen, antimicrobià, antidiabètic, antihipertensiu i antihipercolesterolèmic.

És recomanable incloure aquests aliments en una dieta per a pèrdua de pes?

Gràcies als seus múltiples efectes beneficiosos, és recomanable seguir una dieta que inclogui aliments fermentats de manera regular. Durant la pèrdua de pes, el consum de iogurt natural o quefir natural pot ser un bon recurs per a utilitzar tant per a postres en els menjars principals, com de snack saludable entre hores.

També es pot fer servir com a opció saludable de desdejuni agregant-li per exemple flocs de civada i fruits del bosc amb canyella o una peça de fruita trossejada i una fruita seca.

¿Te ha gustado este artículo? También te pueden interesar...

  • KéfirKéfir
  • EdulcorantsEdulcorants
  • Edulcorants acalòrics: Beneficis, Mites i Controvèrsies.Edulcorants acalòrics: Beneficis, Mites i Controvèrsies.
Sobre l'autor

Segueix-nos a Facebook

Facebook

Vine a Clínica ServiDigest

Si vols una visita amb el nostre equip d'Endocrinologia i Nutrició truca'ns al 93 415 34 64 o reserva la teva cita online.

Tens mútua de salut? Aquí pots consultar si col·laborem amb ella.

Si no disposes d'assegurança, o vols una visita com a privat, pots comprar online:
  • Visita amb especialista en nutrició i dietètica  per 60€.
  • Visita amb especialista en endocrinologia per 90€.

Contacta amb nosaltres

Clínica ServiDigest

A nutricio.es parlem de…

aigua alimentació aliments ansietat antioxidants aprimar beneficis cereals colesterol consells Dieta dieta mediterrània Dieta Sana dieta sense gluten DMO Edulcorants embaràs exercici exercici físic fermentació fermentats gluten greix greix corporal hiperglucèmia imc nutricio obesitat oli d'oliva planificar menú probiòtics pèrdua de pes receptes sal salud salut salut intestinal sistema immunològic sobrepès sucre sucre en sang triglicèrids verdura Vitamina D vitamines

Últims articles de nutricio.es

  • L’Àcid Butíric
  • Sucre blanc o bru
  • Glucemia basal alterada i prediabetis
  • Impedància Bioelèctrica i Composició Corporal
  • Vitamines del Grup B

¿Coneixes la Hidroteràpia de Còlon?

banner

Visita les instal·lacions de ServiDigest

banner

Últims articles

  • L’Àcid Butíric
  • Sucre blanc o bru
  • Glucemia basal alterada i prediabetis
  • Impedància Bioelèctrica i Composició Corporal
  • Vitamines del Grup B

ServiDigest

  • Aparato digestivo
  • Balón intragástrico
  • Coloproctología
  • Endocrinología
  • Endoscopia digestiva
  • Hidroterapia de colon
  • Pruebas funcionales digestivas
  • Català
    • Castellano
nutricio.es - Avís legal - Política de privacitat - Política de cookies
Aquesta web pertany a Clínica ServiDigest. Desenvolupada per Gesmerval
Gestionar el consentimiento de las cookies
Utilitzem cookies pròpies i de tercers amb finalitats analítiques i per mostrar publicitat personalitzada basada en un perfil elaborat a partir dels seus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades). Per a més informació, consulteu la nostra Política de cookies. Podeu acceptar, rebutjar o configurar les cookies prement alguns dels botons següents
Funcional Sempre actiu
L'emmagatzematge o l'accés tècnic és estrictament necessari per al propòsit legítim de permetre l'ús d'un servei específic sol·licitat explícitament per l'abonat o usuari, o amb l'únic propòsit de dur a terme la transmissió d'una comunicació a través d'una xarxa de comunicacions electròniques.
Preferències
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Estadístiques
L'emmagatzematge o accés tècnic que és utilitzat exclusivament amb finalitats estadístiques. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
L'emmagatzematge o accés tècnic és necessari per crear perfils d'usuari per enviar publicitat, o per rastrejar l'usuari en una web o en diverses webs amb finalitats de màrqueting similars.
Manage options Manage services Manage vendors Read more about these purposes
Configurar preferències
{title} {title} {title}