Els cafès de cereals són substituts del cafè que es fan a partir de torrar i moldre arrels de plantes com la xicòira o grans de cereals com l’ordi, entre d’altres.
Es comercialitzen en gra o pols, llest per dissoldre en aigua o llet. Habitualment es dilueixen millor en calent encara que també es poden barrejar amb aigua o llet freda si després es barreja ben enèrgicament. Aquests substituts del cafè resulten una molt bona opció per els qui vulguin evitar el cafè, ja sigui perquè els resulta irritant per a l’aparell digestiu o perquè els altera el somni, etc.
Tenint en compte que la cafeïna afecta tant al sistema nerviós com a l’aparell digestiu, les persones amb síndrome d’intestí irritable també toleren molt millor aquests substitutius del cafè.
La nostra recomanació:
– Per exquisit: Bambú (Vogel). Conserva l’aroma, crema i consistència del cafè.
– Per econòmic: Eko (Nestle). Més lleuger. Molt bona opció si es prepara diluït amb llet o bé amb aigua i llet.