Des de fa unes setmanes ja estem a la tardor, així doncs, avui fem aquesta entrada a comentar els fruits de tardor.
En aquesta època de l’any la naturalesa ens ofereix una sèrie de fruits amb els quals ens podem delectar i practicar la màxima de variar l’alimentació, de seguir una dieta variada seguint l’estacionalitat dels productes.
És temps per exemple de castanyes, de moniatos, de magranes, de bolets, de kakis, de xirimoies, entre altres. No és objectiu d’aquest text nomenar tots els aliments de temporada, ja existeixen molts calendaris d’estacionalitat de productes perfectament documentats i que inclouen un vast ventall d’aliments.
La idea és recordar el fàcil que ho tenim per a seguir una dieta variada simplement incloent els aliments que arriben a cada estació. Tenint en compte això, compartim algunes idees per a incloure aquests fruits de temporada:
Kakis i xirimoies: A part de prendre aquestes fruites soles, sigui per a postres o entre hores, es poden combinar amb iogurt fent unes postres espectaculars, així com incloure-les en postres (macedònies, gelatines, flams, pastissos, etc.)
Magranes: Els grans d’aquest fruit són de fàcil incorporació en les amanides de tardor (per exemple amanida tèbia de canonges, bolets saltats, formatge de cabra i magrana) o en els pals, sigui en macedònies o altres.
Castanyes: A part de prendre-les rostides tal com és típic en aquestes dates, es poden afegir a guisats (de carns, d’ocells…), o com a part del farciment de verdures (albergínies farcides amb bolets, castanyes i ceba, gratinades) o es pot preparar una crema de castanyes per a prendre per a postres o per a substituir la xocolata d’algunes postres. També es pot utilitzar la seva farina per a fer pans, donant-los un toc de sabor particular.
Moniatos: Ho podem prendre rostit sol o barrejat amb altres vegetals i fer un curri de verdures o combinar-lo amb porro i ceba per a fer una crema de verdures de tardor. La seva textura permet, igual que la patata, fer xips o per exemple fer un puré per a utilitzar com a part del farciment d’altres preparacions.
Vols compartir amb nosaltres alguna recepta especial amb els aliments de temporada? Potser algun guisat amb bolets, un suc amb magrana, una confitura de peres, una amanida amb raïm, un plat amb porros…
Esperem les teves idees!