• Inici
  • Inici
  • Clínica ServiDigest
  • Unitat d’Endocrinologia i Nutrició
  • Localització i Contacte
  • Contacte
facebook
twitter
youtube
email
Què aporten les espècies a la meva dieta?
Cuidar el sistema immune
Els millors greixos per a cuinar i per què no has de témer a l’oli de coco
Compra saludable
Fruits vermells
Intolerància a la histamina i dèficit de l’enzim DAO
Dietes vegetarianes i veganes: tendència o salut?
Recursos electrònics per a menjar millor
Dejuni intermitent: manipulant els temps en menjar
Llevat d’arròs vermell, realment funciona?
Comparativa de begudes vegetals
Omple la teva nevera amb aliments saludables
Recomanacions per malaltia celíaca
Gingebre
Probiòtics als iogurts: són els mateixos al iogurt de vaca i al iogurt de soja?
Què sabem dels llegums?
Mindfulness eating
Coaching nutricional
Recursos electrònics per portar un estil de vida més actiu
Els ous són dolents pel colesterol?
  • Inici
  • Nutrició
  • Receptes
  • Recomanacions
  • Tractaments d’Obesitat
  • Contacte
  • caCatalà
    • esCastellano

Omple la teva nevera amb aliments saludables

Nutricio.es
Sense comentaris
alimentació sana, menú setmanal, planificar menú

Menú setmanal

Degut a la situació excepcional que estem vivint pel Covid-19, des de Servidigest et volem donar alguns consells per gestionar millor la vostra alimentació.

1. Planifica els àpats que faràs al llarg de la setmana, per evitar comprar coses de més i menjar aliments no desitjables. Pots fer participar a tota la família i elaborar un menú setmanal amb totes les propostes. Aquí et deixem un exemple.

 
Dilluns Dimarts Dimecres Dijous Divendres Dissabte Diumenge
Dinar Wok de verdures amb noodles i pollastre Amanida de pasta amb tonyina Verdures estofades amb llenties Amanida russa sense salsa Amanida verda
Salmó a la papillota amb cuscús especiat
Consomé
Arròs amb verdures i pollastre
Amanida de brots tendres
Macarrons a la bolonyesa
Sopar Puré de carbassó
Truita francesa
Verdures al vapor amb bacallà Amanida de tomàquet i formatge fresc Brou
Truita de carxofes
Torrada de bolets saltejats i pernil salat Bledes saltejades amb allets
Lluç a la planxa
Tomàquet
amanit i remenat d’espàrrecs

 

Si cal, també pots preveure petits àpats entre hores per si els necessites.

2. Fes una compra responsable. Si has planificat els àpats et serà més fàcil fer la compra i et permetrà estar menys estona al mercat o supermercat. Evita comprar impulsivament. No cal agafar aliments innecessaris i acumular menjar o haver de llançar-lo després.

Aquí et presentem les recomanacions perquè puguis fer una llista de la compra responsable.

  • Compra llet o begudes vegetals, si en prens. Prioritza el consum de iogurts naturals, sense sucres afegits. Procura evitar el consum excessiu de formatges curats, prioritza el consum de formatges frescos o tendres.
  • Compra fruita fresca, 2-3 fruites per persona i dia. Això et permetrà que quan obris la nevera, tinguis opcions saludables per menjar.
  • Es pot comprar verdura fresca tant per menjar en cru (enciam, escarola, canonges, ruca, pastanaga, tomàquet) com per menjar en cuit (bledes o espinacs, bròquil, carxofes, espàrrecs, xampinyons, pebrots, albergínia o carbassó) en conserva i congelada per tenir alternatives a mida que vagis consumint els aliments frescos. És important consumir aliments rics en fibra, ja que permeten mantenir un bon ritme intestinal que pot ser poc regular degut a la falta de moviment. A més, tenen la capacitat de donar més sensació de sacietat.
  • Prioritza comprar llegum, pasta integral, arròs integral que tenen data de caducitat llarga.
  • Quan a la proteïna, compra la necessària. Prioritza la carn blanca (pollastre, gall d’indi i conill) front la carn vermella (vedella, porc, xai, etc) que només es recomana 1 cop a la setmana. També es pot consumir peix blanc i blau. El consum d’ous pot anar entre els 2 i els 4 a la setmana per persona.
  • Per entre hores, a part de la fruita, pots consumir fruits secs crus (nous, ametlles, avellanes…).
  • Evita comprar aliments processats, embotits, dolços, etc. Aquests aliments són molt calòrics i en aquests dies la nostra despesa energètica és inferior, encara que fem exercicis a casa. Si cal, reserva alguna ingesta concreta a la setmana. També et pots animar (amb moderació) a fer opcions més saludables com: pastissos casolans o galetes sense sucre, crispetes fetes a casa amb espècies i sense sal, versions de pizzes vegetals entre d’altres.

Porta les bosses de casa netes i evitar agafar les dels supermercats. Al tornar a casa, no oblidis rentar-te bé les mans i evitar manipular les bosses del carrer. Procura netejar les superfícies sovint.

3. Aprofita per provar receptes noves. Nosaltres et proposem algunes pàgines webs que et poden ajudar.

  • http://canalsalut.gencat.cat/ca/vida-saludable/alimentacio/receptes_saludables/
  • https://www.nooddle.es/home
  • https://www.consumer.es/alimentacion/recetas
  • https://www.fundaciondiabetes.org/sabercomer/recetas

4. Guarda part del menjar que cuines a la nevera per els pròxims dies o emmagatzema’l al congelador perquè puguis recórrer si un dia no tens ganes de cuinar o no has pogut sortir a comprar.

5. Manté una hidratació adequada. Pots combinar aigua, infusions calentes o fredes, brous, sucs de verdures. Evita sucs, refrescos i begudes alcohòliques.

6. Segueix amb els hàbits saludables que estaves treballant abans d’aquesta aturada. Assegura un descans de qualitat, aprofita per fer exercicis a casa i pren el sol 10-15 minuts cada dia, en la mida del possible.

Si durant aquests dies necessites ajuda d’un nutricionista per gestionar el confinament, no dubtis en demanar hora amb el nostre equip. Truca’ns 93 545 09 90 – 93 415 34 64.

Clínica ServiDigest, Centre medicoquirúrgic de malalties digestives i metabòliques, segueix al vostre costat.

¿Te ha gustado este artículo? También te pueden interesar...

  • Llena la nevera con alimentos saludablesLlena la nevera con alimentos saludables
  • Coaching nutricionalCoaching nutricional
  • ¿Qué sabemos de las legumbres?¿Qué sabemos de las legumbres?
Sobre l'autor

Segueix-nos a Facebook

Facebook

Vine a Clínica ServiDigest

Si vols una visita amb el nostre equip d'Endocrinologia i Nutrició truca'ns al 93 415 34 64 o reserva la teva cita online.

Tens mútua de salut? Aquí pots consultar si col·laborem amb ella.

Si no disposes d'assegurança, o vols una visita com a privat, pots comprar online:
  • Visita amb especialista en nutrició i dietètica  per 60€.
  • Visita amb especialista en endocrinologia per 90€.

Contacta amb nosaltres

Clínica ServiDigest

A nutricio.es parlem de…

5 al dia alimentació antioxidants aplicacions mobil aprimar beneficis cereals coaching nutricional colesterol consells Dieta Dieta Sana Edulcorante Edulcorants emocions exercici físic fermentats fruita gana gana emocional gelats gluten granissats greix greixos Ingesta diària admissible lactancia llibres nutricio obesitat ous planificar menú Plat saludale podometrom probiòtics proteïnes receptes saludables salud salut salut intestinal sobrepès triglicèrids Valors nutricionals verdura vitamines

Últims articles de nutricio.es

  • Què aporten les espècies a la meva dieta?
  • Cuidar el sistema immune
  • Els millors greixos per a cuinar i per què no has de témer a l’oli de coco
  • Compra saludable
  • Fruits vermells

¿Coneixes la Hidroteràpia de Còlon?

banner

Visita les instal·lacions de ServiDigest

banner

Últims articles

  • Què aporten les espècies a la meva dieta?
  • Cuidar el sistema immune
  • Els millors greixos per a cuinar i per què no has de témer a l’oli de coco
  • Compra saludable
  • Fruits vermells

ServiDigest

  • Aparato digestivo
  • Balón intragástrico
  • Coloproctología
  • Endocrinología
  • Endoscopia digestiva
  • Hidroterapia de colon
  • Pruebas funcionales digestivas
  • Català
    • Castellano
nutricio.es - Política de privacidad
Esta web pertenece a Clínica ServiDigest. Desarrollada por Gesmerval